KANNANOTTO

Helsingin Sanomat uutisoi 25.1., että Helsinki joutuu tänä vuonna maksamaan 20 miljoonaa edellisvuotta enemmän kuntaverotuloistaan maakunnille kuntien valtionosuuksien tasausjärjestelmän kautta. Samaan aikaan kaupungin verotulot ovat työttömyyden kasvun vuoksi vähentyneet. Myös Espoon maksuosuus on kasvanut.

Tämä tapahtuu samanaikaisesti kun Helsingissä on jopa 20 000 asunnon vaje. Pääkaupunkiseudun asuntotuotannon hitaus jarruttaa koko maan talouskasvua. Asuntopulan helpottamiseksi tarvittava asuntotuotanto vaatisi euroja niin kaavoitukseen, infraan kuin julkiseen liikenteeseen.

Pääkaupunkiseudulla ei ole varaa maksaa lähes puolta miljardia euroa vuodessa kuihtuvien maakuntien tekohengitykseen. Vapaan liikkuvuuden Suomessa jokaisella ihmisellä on oikeus muuttaa haluamaansa asuinkuntaan, eikä varmasti ole yhdellekään kansalaiselle yllätys, että elinkustannukset ovat maaseudulla suuremmat.

On koko Suomen etu, että pääkaupunkiseutu elinkeinoelämän kärkenä voi hyvin ja kehittyy. On typerää tylsyttää kotimaamme nuolenkärkeä vain keskustalaisen aluepolitiikan nimissä.

Eemil Nuuttila

Puheenjohtaja
Helsingin kokoomusnuoret

Wiking Vuori

Puheenjohtaja
Stadin Demarinuoret